Zalaszentmihály Községi Önkormányzata ( Zalaszentmihály 8936 Jókai u. 3.) a Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Egyesület -Élhetőbb települések című VP6-19.2.1.-58-1-17 kódszámú felhívására Zalaszentmihályi Általános iskola épület külső homlokzat felújítás című projekt 1939201937 projektazonosító számon 7.503.947 Ft támogatásban részesült, 95%-os támogatás intenzitás mellett.

 

A projekt keretében a kivitelező Csalló Bau Bt. a homlokzat felújítását végezte el, amely az épület tartószerkezetét nem érintette. Iskola utcai épület részen a bádogos szerkezet cserélve lett a vakolat javítva lett a lépcső műkőburkolatával. A homlokzat és lábazat festve lett a gázcsővel együtt. A munkaterület átadása 2021. 05.17 -én került sor még a munkák készre jelentése 2021.október 12.-én. Műszaki ellenőr Szabó Gábor volt a Zalabér Kft. -től.

A LEADER Program segítségével megvalósult az iskola homlokzati részein a vakolat és falazatok javítása, aljzat és lábazatjavítás. A kapcsolódó kőművesmunkák és a felületképzés. Fehér alapon - a gyerekek és az iskolavezetőség kérésének megfelelően - az ablakok közötti falfelületeken színes festékkel festve. A sárga szín három különböző árnyalatával játszva, periodikus ismétlődéssel. A gázcső is le lett kenve. Az ablakpárkányok új fehérre festett lemezborítást kaptak. A műkőlépcső javítva és újra lett csiszolva. A lábazat az eredeti barna színét kapta mivel ez a környező épületekkel ill. az iskola új színeivel is összhangban van.

Zalaszentmihály önkormányzati képviselők listája

Dr. Csikós Andrea Dóra polgármester
Sinkovics László alpolgármester
Dr. Schindlerné Balatoni Edit képviselő
Mészáros Márk képviselő
Németh Józsefné képviselő